Klinički dokazano
potpuno povlačenje ili snažno
ublažavanje hemoroidalnih 
simptoma u preko 90% slučajeva

  Miroslav Trkovnik, Dr. med

Hemoroidi su upaljene vene anusa i donjeg djela rektuma koje karakterizira osjećaj svraba, boli i eventualno pojave krvi (svježe) u stolici. Više od 75% populacije tijekom svog života iskusilo je pojavu hemoroida i neugodnosti koje ih prate. Mnogi procesi u našem tijelu dovode do nastanka hemoroida.

Neki od njih su starenje, zatvor, jetreni problemi te stresne situacije. Hemoroidi mogu dovesti i do težih zdravstvenih komplikacija kao što su anemije koje nastaju stalnim krvarenjem. Hemoroidi se mogu  prevenirati nekim našim navikama kao što su promjene u ishrani konzumiranjem više voća i povrća. Konzumiranje puno tekućine i tjelovježba također pomažu u prevenciji nastanka hemoroida.

Pored navika koje mogu pomoći u prevenciji nastanka danas smo u mogućnosti i preporučiti novi pristup u tretiranju hemoroida, a to je preparat Pilex. Pilex je preparat u obliku kapsule koji brzo, učinkovito i jednostavno dovodi do nestanka hemoroidalnih tegoba i potpomaže liječenje hemoroida.

Iskustva članova moje obitelji i poznanika su me dodatno uvjerila u njegovu efikasnost. Moja iskustva su potvrđena i studijama na velikom broju pacijenata, gdje se visoka učinkovitost tretiranja hemoroidalnih tegoba očituje kod više od 80% tretiranih osoba.

Napokon vrlo učinkovit preparat s kojim se uspješno tretiraju vanjski i unutrašnji hemoroidi. Jednostavnost upotrebe (oralno konzumiranje kapsula), brzina djelovanja (već nakon nekoliko dana), visoka učinkovitost, te ne postojanje neželjenih popratnih pojava čini Pilex najatraktivnijim preparatom kada su u pitanju hemoroidi i borba protiv hemoroida.